Episod 97 – Grillat finbesök

Podcast Publicerad fredag, februari 6th, 2015 | Av
podcast97

Med Gustav på flygande fot plockar vi i Defekts podcast Kastat i etern denna vecka in sveriges meste skateboarddomare, tillika skateparksarkitekten Fredrik Angvar som förutom att bli grillad på allt mellan himmel och jordfräs delar med sig av både nutida såväl som antika anekdoter.

Lägg ut!

Har ni helt och hållet missat det faktum att Defekt bedriver podcastverksamhet i skateboardkulturens namn hittar ni tidigare avsnitt här.

97 – Grillat finbesök

Lyssnar gör ni här:
• iTunes ››
• RSS ››
• Direktlänk till Episod 97 – Grillat finbesök ››

Om och när ni ändå befinner er på iTunes, glöm inte betygsätta oss med en stjärna eller fem.

Referenser

Out of the Vox – Justin Strubing ››

The Mike V Show ››

7 kommentarer

 1. Kommenterat av To cool for school 6 februari, 2015 - 5:10 e m

  Fråga till ansvar. Gick han arkitektutbildning på högskola?

  MVH kille som inte gillar skola men som vill bli skateparksarkitekt.

 2. Kommenterat av To school for cool 6 februari, 2015 - 5:12 e m

  Angvar*

  Mvh kille som uppenbarligen behöver skola för att han inte kan stava.

 3. Kommenterat av Fili 7 februari, 2015 - 12:34 f m

  Prata med Hazze om kontakt med Ed?

 4. Kommenterat av Fili 7 februari, 2015 - 12:43 f m

  Varför är inte Skarpnäck en riktig park?

 5. Kommenterat av Joel 8 februari, 2015 - 3:47 e m

  Mer Angvar innan slutet, tack!

 6. Kommenterat av Angvar 9 februari, 2015 - 10:13 f m

  Tack Joel!

  Angående skateparksdesign och utbildning:

  Man behöver inte gå någon arkitektutbildning för att rita skateparker men många saker som kan vara svårt att lära sig själv får man gratis den vägen. Att lära sig läsa av platser, se och förstå rörelsemönster, analysera vad beställaren menar, att kunna förklara för kund varför ett alternativ är bättre än ett annat osv. Sen är det viktigt att kunna presentera sina ideer i ritningar, både 2d och 3d samt att kunna ritteknik eller programvarorna tillräckligt bra för att de inte ska vara ett hinder i ens kreativitet. Självklart kan man lära sig allt själv men samtidigt kanske man missar vissa tankesätt som är bra att ha. Utbildning kan ju göra att man låser sig i sina tankemönster så det är ju inte bara positivt.

  Vad jag tror vi menar med att Skarpnäck och Gastelyckan inte räknas som riktiga parker är att de är mer av något organiskt som växt fram på en befintlig yta. Inte en park som är beställd, ritad och byggd och sen är ganska statisk. Tar man bort alla obstacles på Skarpnäck så är det fortfarande en gokartbana. Tar man bort allt från en skatepark så blir det en lerhög.

  Hoppas att mitt försök till svar gav något.

 7. Kommenterat av Ottosson 9 februari, 2015 - 10:15 f m

  Jag har pratat med Hazze om kontakt till Ed. Fick privat mail. Utan framgång.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind