Pärlor från Förr: VIKT (2002)

Film, Nyheter Publicerad måndag, januari 13th, 2014 | Av
vikt1

Washed Up Skateboards – VIKT (2002)

Nu har det mest varit 90-tal i vår lite oregelbundna serie Pärlor från Förr. Därför tänkte jag variera det hela med lite 00-tal. 2002 för att vara mer exakt. Filmen VIKT kom till under sommaren 2002 och var Washed Up Skateboards tredje fullängdsfilm på lika många år. Den första filmen vi gjorde, Dagen då Allt Ingick (2000) var en rätt så arty och stundtals vemodig historia, uppföljaren Cool & Majs (2001) var en hysteriskt brölig sak. VIKT blev också rätt så brölig. Nya på teamet var Pär Magnusson och John McMillen och de är egentligen de enda som har egna parts, om man vill se sista delen innan eftertexterna som Johns ”curtains”. Pär har dock en tydlig egen del där han presenterar sig utan pardon.

Annars är det en ganska annorlunda form på denna film. Det är ingen traditionell alla-i-teamet-har-varsin-part-skatefilm. Istället lät jag mig inspireras av gamla 80-talsfilmer som Powell Peraltas Future Primitive, Gullwings Inside Out och Full Power Trip m.fl. och klippte den mer i collageform med flera mixade delar. En del med geografiskt tema (Uppsala och Prag), andra bara så det flöt på bra. Förutom teamet så har vi några stadigt återkommande gäster i form av Love Eneroth, Tobbe Holm, Ricky Sandström, Jonas Sohn. Lewis Marnell, Johan Öhlund och några till.

Hoppas det smakar med lite 00-tal!

Inga kommentarer än. Påbörja diskussionen nedan.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind