En post om Post på sommaren

Foto, Produkter Publicerad fredag, juni 28th, 2013 | Av
Post Hats & Details Midsummer 2013 - 1

Hej skateboardkonsument! Nu kommer ni bevittna, eller läsa, något som sällan, jag ska dock inte säga aldrig, händer på Defekt. Undertecknad hade nämligen tänkte orda lite om ett projekt han, eller jag, Martin Ottosson, är tungt personligen involverad i; Post Hats & Details. Jag klandrar dig dock inte om vetskapen om detta äventyr gått dig förbi. Vi är ju blott dryga halvåret gamla. Därför följer här en kort resumé:

Under ett par, tre års tid har jag och Danijel Stankovic pratat om att vi vill göra något tillsammans som inte involverar den faktiska aktiviteten ”åka skateboard”, hur fint det än må vara. Det har pratats om allt från hemmagjord chutney till soffbordsböcker om soffbord men ingen av idéerna kändes roliga annat än i munnen. Klart var däremot att vi ville göra något som man på ålderns höst kan titta tillbaka på och känna sig stolt över. Det var först när vi båda tänkte »någon borde starta ett svenskt kepsföretag« som polletten trillade ner. Den där någon kunde vara vi. Eller vänta, det skulle vara vi. Så började arbetet. Post Hats & Details var på väg att bli verklighet.

Som jag nämnde i det 36:e avsnittet av Defekts podcast kunde jag inte i min vildaste fantasi inse hur mycket arbete det låg bakom att få till en bra keps, och med bra menar jag i detta fall något jag själv är stolt över och vill ha på mig på en semi-daglig basis (inte när jag är nyfriserad och känner att jag har en riktigt bra hårdag). Med detta sagt är det därmed underförstått att kepsarna från Post inte är något som vi valt ut från en katalog hos valfri reklamtrycksgrossist och sedan smällt på en logotyp på. Det är idogt arbete där det putsats på millimetrar, vinklar, diametrar, nyanser, tyger, trådfärg och övriga komponenter i något som vid mer än ett tillfälle känts som en oändlighet.

Nåväl. Lagom till decembers intåg 2012 lanserade vi vår första kollektion. En nätt liten historia med fyra kepsar, två snapbacks och två five panels, samt fyra mössor i en akryl- och ullmix. Mottagandet var över förväntan och ganska snart bestämde vi oss för att prova på att ta fram ytterligare en säsong. Och nu är den här. Nästan.

I slutet av juni, eller början av juli, kommer ni att kunna beskåda, prova och förhoppningsvis införskaffa den andra kollektion från Post Hats & Details. En något färggladare ensemble huvudbonader i diverse utföranden där även den mest kräsne kan hitta något hen gillar. Digitalt kan ni redan nu slänga ett getöga på kepsarna via bilderna nedan. Egentligen finns det inte så mycket mer att orda om. Det handlar ju trots allt ”bara” om kepsar. Vi löser inga världsproblem. Än.

Post Hats & Details hittar du hos utvalda skatebutiker runt om Sverige och övriga Europa. Skulle din lokala handlare av någon anledningen inte saluföra våra produkter går det även bra att handla online via postdetails.com.

Och så var det den där om skomakarens barn. Äntligen har de fått nya träbonner!

2 kommentarer

 1. Kommenterat av Live 29 juni, 2013 - 5:44 e m

  Trevligt :)

 2. Kommenterat av Jonet 14 juli, 2013 - 11:37 f m

  Herregud hur skulle man ha kunnat missa menar ni?
  Lika på, för att använda Schyffertadjektiv, som Native Swedes!

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind