0102030405060708091011121314151617181920

Sju dagar i Los Angeles – 2011

Bildreportage Publicerad torsdag, april 18th, 2013 | Av

Jag har slagit rekord! Jo, det är sant. Från och med idag är jag världsmästare i att sitta och trycka på material som aldrig får se dagens ljus. Det har gjorts förr, men med största sannolikhet inte i denna utsträckning. I detta fall handlar det om en resa som genomfördes i maj månad, 2011. Det vill säga för nästan två år sedan.

Resan tog mig och Danijel Stankovic till de fina fasadernas smältdegel Los Angeles där syftet var att deltaga i och bevaka lanseringen av Eric Kostons första signaturmodell på Nike. Det var inte första gången jag deltog i ett evenemang arrangerat av den Portlandbaserade skofabrikören och med bagaget fyllt av tidigare erfarenheter anade jag vad som kunde förväntas. Dock var det första gången jag blivit bjuden till andra sidan Atlanten (och med tanke på hur lång tid det tagit att få ut materialet kan det kanske mycket väl vara den sista).

Vi var långt ifrån de enda långväga resenärerna på plats. Från näst intill hela planeten hade man flugit in folk som skulle slussas runt i dagarna tre. Det var föreläsningar från Nikerepresentanter, personliga pressmöten med Koston själv, museumbesök, sessions, en tur till The Berrics och, självklart, fest med valfritt intag av rusdryck. Just det sistnämnda var en spännande upplevelse då det närmast kan beskrivas som en kväll på Odeon under Münsters glansdagar på 90-talet. Välkända nunor angrep från både vänster och höger flank och det enda som egentligen saknades var en brölig Dave Duncan med en flaska Absint i beredskap.

Eftersom man inte kan åka runt halva jordklotet och sedan tillbaka redan efter tre dagar bestämde vi oss för att utöka vistelsen till en vecka. Ett klokt beslut som vi inte var ensamma om och tillsammans med en handfull holländare och en italienare gjorde vi skateturistens snitslade bana där vi bland annat togs väl om hand Chris Pastras som både tog oss till välkända och mindre exponerade spots. I min bok var höjdpunkter många, men allra störst smällde nog kvällen då vi fick skjuts hem av Eric Dressen som gav oss en guidad tur genom downtowns skateboardhistoria. Legender så många och så målande att internet inte räcker till för återberättelse.

Jaha. Så varför har det tagit sån tid för dessa bilderna att nå er? Jag har dessvärre inget rakt svar och faktorerna är många. Dels fick jag kort efter att vi kom hem reda på att jag skulle bli pappa, vilket vänder ut och in på hjärnan. Sen skulle skon i fråga testas och dokumenteras. Sen åkte jag till Kina. Sen blev jag pappa. Sen tog all tid slut. Ungefär så.

Varför bilderna dyker upp idag? Tja, Eric Kostons andra signaturmodell dök ju upp häromveckan så jag tyckte helt enkelt att det var dags att ta sig i kragen.

2 kommentarer

 1. Kommenterat av Jon 19 april, 2013 - 1:35 e m

  Bild galleriet funkar inte för mig…

 2. Kommenterat av Diabolics 25 april, 2013 - 7:46 e m

  Sweet. Fan va man saknar Cali… inser man när man ser dessa bilder….

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind