Vårt Köpenhamn

Film Publicerad onsdag, mars 13th, 2013 | Av

Som jag en gång nämnde i Defekts podcast är det idag svårt att göra avtryck och genomslag i myllret av videofierad skateboardåkning. Ta den där sajten som publicerar jättemånga olika klipp varje dag som exempel. Med lite enkel matematik, vissa antaganden och inflation i beräkningen så kom jag fram till att du som skateboardkonsument kan suga i dig drygt 20000 alster från denna källa, årligen. Missförstå mig inte. Jag är den siste i sammanhanget som säger att de inte tjänar ett syfte. Däremot kan det ibland bli lite skevt när en produktion som spänt över ett års tid blir lika mycket värd som ett trettiosekundersklipp på Freddy Fourwheels och hans tio trick utför pappas lilla trappa.

Därför tar jag detta tillfälle att propagera för en rulle som är värd betydligt längre tid i rampljuset: Vores KBH.

För den som inte känner till Vores KBH så tål det att nämnas att det är en film sprungen ur danska skatebutiken Streetmachine. Vintern som gick stod som premiär och för några veckor sedan dök den upp alldeles kostnadsfritt på det allsmäktig internet.

Med delar från tunga namn som Hjalte Halberg, Anton Juul, Nis Anderson, Emil Hvilsom, Laurent Gehin med flera levererar danskarna rå skateboardåkning på gator och torg, främst i Köpenhamn med omnejd. Filmen ögnar ni här ovan, alternativt via följande länk: vimeopro.com.

Danskarna skriver själva följande rader om filmen:

Vores KBH (Our Copenhagen)
Copenhagen has established itself on the international skateboard map over the last few years for many reasons. The CPH PRO contest, hailed as one of the world’s best contests, progressive architecture designed to engage skaters and not least, the incredible new outdoor park which opened in 2012.
The has evolved a lot over the last 10 years with more and more skaters moving to the capital to strengthen the growing local vibe.

The idea to produce a Copenhagen focussed skate film has been on the tip of many tongues for a couple of years now, but was initially kicked off towards the end of summer 2011. With a visual direction looking to expose new spots, local as well as international, the crew explored off radar spots like Abu Dhabi as well as London and Mallorca to show city contrasts while retaining the main focus on Copenhagen.

Independently produced by Streetmachine team riders Emil Hvilsom and Laurent Gehin and supported by Streetmachine, Vores KBH had its official release 1 March and is available for download via
www.facebook.com/streetmachinecph
www.streetmachine.com

Featured riders:
Rasmus Sand
Jens Funder + Jonas Orloff
Anders Jørgensen + Steven Taylor
Anton Juul + Nis Andersen
Tobias Lynge
Emil Hvilsom
Hjalte Halberg
Laurent Gehin

Emil Hvilsom handles most editing and filming, but everyone has contributed with filming.

Get into it!

En kommentar

 1. Kommenterat av Räven 19 mars, 2013 - 11:54 f m

  Besatt av låten i första skatedelen. Var kan man få tag på musiklista?

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind