Pärlor från förr: Hell Clothing – Hatebreeders 1996

Film Publicerad fredag, mars 29th, 2013 | Av

Hell Clothing kom till 1991 då jag, Tomas Olsson och Torbjörn Englund fick för oss att vi skulle starta ett klädmärke. En screenram och lite färg köptes in, vi tryckte några skjortor och sedan hände det inget mer med det. Vintern 1995-1996 började jag och Tomas att snacka om att liva upp märket och under ett par veckor filmade vi några trick och slängde ihop en promovideo. Tora var inte längre med men med oss på tåget hade vi nu istället Jimmy Jansson (som sedan återupplivade märket 2006-2007). Vi fick som sagt ihop en promovideo som visades för de närmast sörjande, men några fler kläder gjorde vi inte.

Videon är filmad mitt i vintern och den utomhusåkning som finns med är filmad i ett iskallt grådaskigt Stockholm vilket bidrar till filmens lite speciella stämning. Introt med mycket Super-8 gör också sitt. Det är hårt och rufft, precis som jag personligen minns den tiden. Det var en hel del dekadens mixat med skateboardåkningen. Min egna del präglas av en shove-it-psykos, Tomas drar på som vanligt och Jimmys intro filmat med Super-8 som övergår i en slamfest utan dess like är kanske det bästa jag någonsin filmat och klippt. Soundtracket domineras av Glenn Danzigs vackra stämma, Tomas besöker Palmes grav och Jimmy jammar med Millencolin. Lägg till en vänsektion med åkare som Andreas Engelkes, Martin Karlsson, Ricky Sandström och Jacob Lund och slutprodukten är essensen av 90-talet komprimerat till c:a 11 minuter.

Det kalla, ruffa 90-talet det vill säga. Glamouren hittar ni någon annanstans…

5 kommentarer

 1. Kommenterat av Pierre 29 mars, 2013 - 10:59 e m

  Så mycket bra.
  Jimmys vilja, Manges shove its (och verbala regi i Jimmys line), Tomas fart (alltid undrat vad som hänt om Tjompa och Petter Eriksson hade skatat mer tillsammans), Engelkes Rick Howard -esq nollie heel, Jacobs impossible och Rickys switch fs slides.

  Det var bättre förr.

 2. Kommenterat av Pagge 30 mars, 2013 - 12:52 e m

  Pierr, dags för dig att bidra till pärlot från förr, har nga av dina edgeavsnitt digitaliserade

 3. Kommenterat av Pierre 31 mars, 2013 - 2:32 f m

  Hade gärna gjort det men videobanden ligger på lika ställen i Stockholm och Luleå.
  Har kört över en del till dv band innan dom torkar ut.

  Kommer en vacker dag.

 4. Kommenterat av Hommerfeskarn 1 april, 2013 - 6:30 e m

  Tack, gjorde min dag.

 5. Kommenterat av Pagge 18 april, 2013 - 11:47 e m

  Pierre, jag har nga digitaliserade tror jag som är dina…

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind