Genom ett panoramafönster i Shanghai

Film Publicerad fredag, februari 15th, 2013 | Av

Första gången jag besökte Kina gjordes detta inte i skateboardärenden utan i rent semestersyfte med min blivande hustru. Destinationen då, 2004, var Peking och trots att vi varken skulle träffa någon som delade mitt uretanburna intresse eller att jag googlat skatespots runt staden, så hade jag självklart med brädan. Tyvärr är jag ingen entusiast av att leta spots på egen hand i en storstad där ingen förstår vad jag säger, dessutom i 40-gradig värme, så själva skateboardåkningen under vår vistelse uteblev till stor del.

I början av 2011 fick jag på nytt upp intresset för Kina, den här gången som skateboardnation. Visst hade jag genom åren redan matats med diverse foton och videoklipp i media från både Shenzen och Shanghai men det var föst när jag såg Charles Lanceplaines film Shanghai 5 som jag bestämde mig för att denna stad skulle bli min nästkommande skateboardestination. Frågan var bara hur jag skulle ta mig dit, vem jag skulle släpa med mig och var jag skulle bo.

Nu föll det sig som så att jag blev tillfrågade att följa med som filmare med Nike SB:s danska division hösten 2011 och resten är historia. Resultatet har ni kunnat skåda här på Defekt i ett års tid. Själv längtar jag tillbaka, på ett eller annat sätt, nästan varje dag. Jag ska inte bli långrandig över min förtjusning över Shanghai. Det har ni kunnat läsa spaltmeter av i andra artiklar här på Defekt.

Istället vill jag upplysa om att det för någon vecka sedan dök upp ännu ett nytt alster från den största staden i världens folkrikaste land. Filmen, som har titulerats Panoramic, är gjord norrmannen Kristian Kvam Hansen som för tillfället bor och verkar i Shanghai. En annan som gör detsamma är svenske Gustav Nyman som förärats en riktigt maffig del i filmen. Bra jobbat!

Nu vevar vi igång den här Vimeospelaren.


Sista timmarna under vår vistelse i Shanghai sprang vi på Gustav som bara några dagar tidigare flyttat dit. Vilken grej!

Inga kommentarer än. Påbörja diskussionen nedan.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind