Epicly Later’d: Eric Dressen

Film Publicerad måndag, februari 4th, 2013 | Av
dressen1

Företeelsen skateboard och dess historia tycks vara något av en outtömlig källa till nostalgiska utsvävningar. Detta har gestaltats i olika former genom åren där främsta fanbäraren, eller åtminstone en av de främre i leden, har varit Patrick O’Dell och hans show Epicly Later’d. Då ordet nostalgi i vissa avseenden kan härröras till en tanke av negativ karaktär skriver och påtalar jag följande i all välmening. Jag har njutit av nästan varje sekund Epicly Later’d levererat genom åren och efter varje avsnitt, eller serie, har jag tänkt »varför har ingen gjort detta tidigare«.

I senaste serien, där fokus läggs på Eric Dressen, tänker jag precis samma sak. Bland alla Gonzlovers, Natasevangelister, Hensleytokar och Guerrerofanatiker nämns sällan eller aldrig Dressens namn, men vad vi inte ska glömma är att han i mångt om mycket var en lika stor streetpionjär som ovanstående. Eller kanske är streetpionjär fel epitet då Dressen skatade allt som kom i hans väg.

Jag hade nöjet att träffa Eric personligen för något år sedan då jag befann mig i Los Angeles i andra ärenden. Jag har genom åren sprungit på flertalet av min barndoms hjältar och jag vågar påstå att han med lätthet kvalar in på topp fem av de trevligaste av dessa. Vi spenderade lite tid i hans tatueringsstudio och när det var dags att stämpla ut gick vi i samlad tropp för att äta middag. Efter maten frågade han var vi bodde och när han fick höra att vårt mål var downtown LA utan bil erbjöd han sig att köra oss dit. I en Volvo S70 från slutet av 90-talet fick vi en guidad tur genom Los Angeles gator där varje hörn bjöd på en ny historia.

I skrivandes stund har O’Dell släppt tre avsnitt och det står minst ytterligare ett på tur. Antingen glanar ni in verken här nedan eller rullar ni över till vice.com för ursprungskällan.


Del 1


Del 2


Del 3


Dressens del från Risk It, 1989.

En kommentar

 1. Kommenterat av Jonas 20 februari, 2013 - 7:34 e m

  Svår gåshud när han kör i poolen i sista avsnittet.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind