En summering av Svenska Skateboardgalan 2013

Foto, Nyheter Publicerad måndag, februari 4th, 2013 | Av

Förra tisdagen, 29 januari, betades årets upplaga av Svenska Skateboardgalan, tillställningen där vi berömmer, belönar och hyllar enastående insatser under det gångna året, av på Tyrols salonger, Gröna Lund, Stockholm. I vanlig ordning uppstår en rad frågetecken och diskussioner rörande den här typen av tillställningar. Varför en gala? Hur kan den och den inte vara nominerad? Varför är det på det ena eller det andra viset?

Men, oavsett vad man har för åsikter så kvarstår faktumet att väl på plats är det oerhört kul att träffa vänner man inte sett eller pratat med sedan Gino backside heelflippade Gonzgappet.

På grund av överdos av arbete samt stundande föräldraledighet hade jag dock bestämt mig för att inte åka. En övertalningskampanj dagarna innan galan fick mig dock på andra tankar och tur var väl det. Årets hederspris, eller utmärkelsen till Johan Florells minne, tilldelades nämligen mig! Lilla mig! En obeskrivlig ära som jag väl på scen hade svårt att sätta ord på. Men tacksam, och hedrad var och är jag. Hoppas att det framgick.

Vinnarna i respektive kategori såg ut enligt följande:

Årets skatare: Axel Wellston
Årets nykomling: Jacob Stein
Årets utländska prestation: Josef Scott
Årets böj: David Stenström
Årets team: Polar
Årets videodel: Josef Scott i DC:s Where EU at?
Årets film: Kaleidoscope – Luma
Årets fotograf: David Östlund
Årets filmare: Martin Hallberg
Årets designer: Pontus Alv (samt Stefan Narancic och Jacob Ovgren) – Polar
Årets bild: Robin Nilssen
Årets kvinnliga prestation: Andrea Andersson Antunes
Johan Florell-priset: Martin Ottosson

Inga kommentarer än. Påbörja diskussionen nedan.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind