Kille på 50 jordsnurr

Film Publicerad fredag, januari 4th, 2013 | Av

När H-Streets legendariska rulle Hokus Pokus såg dagens ljus 1989 slogs skateboardvärlden och dess förhållningssätt till det allmänna rummet på kant. I och för sig hade den redan gjort det med föregångaren Shackle me not, men med Hokus Pokus togs streetskating till en nivå man tidigare inte trodde var… mänskligt genomförbar. Bland alla ansikten som figurerade i filmen, enligt utsago 53 stycken, var streetpionjären Ron Allen ett av de flitigast förekommande och även om man tyckte att han hade vansinnigt märkliga ollie onefoots var hans skillz oklanderliga. Fläskiga ollies, air- och scarewalks, pop shoveits, wallrides, nosegrinds, bluntslides och så vidare.

Eftersom jag upplevde det som att samtliga personer i filmen var äldre än mig reflekterade jag aldrig över att just Ron Allen tillhörde det övre åldersegmentet. För mig var han jämnårig med Brian Lotti eller Matt Hensley. Jag hade fel. Ron Allen är född i januari 1963 och fyller i dagarna 50 bast.

50!

Detta uppmärksammas bland annat av Paradise Wheels som klämt ur sig ovanstående video som påvisar att ålder är enbart en sifferkombination. Nu är iochförsig allt material filmat 2012 och då var han ju ”bara” 49. Jag är stokad, både för Rons skull men även för min egen. Det finns hopp för framtiden.

Passar även på att klämma in jubilarens part från ovan nämnd Hokus Pokus. Viel spaß!

2 kommentarer

 1. Kommenterat av Benet 4 januari, 2013 - 1:26 e m

  Fan vad impad man blir. Hoppas att detta kan vara början på en trend då äldre streetskejtare inser att det finns ett värde i att släppa parts långt efter att ”karriären” nått sin kulmen.
  Ser fram emot Markovichs 50-årsdel tex!

 2. Kommenterat av Jonatan 8 januari, 2013 - 11:13 f m

  Tänk att en gammal gubbe kan vara så inspirerande. Så jävla gott att se att jag har fler år kvar på brädan än jag hittills stått på den. Nu byttes måttstocken Gonzales ut mot Ron Allen.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind