Gold School Quiz – 2012

Foto, Musik Publicerad söndag, december 23rd, 2012 | Av
quiz2012

När Disneys evighetsmaskin gjort sitt, Karl-Bertil Johnsson återigen fått en avhyvling av sin far, grötskålarna tömts och bråket runt julklappsspelet tystnat är det hög tid att koppla av. Strunt i repriseringen av blockbustern, alternativt den uddlösa, svenska »storfilmen«, och lägg istället krutet på följande lilla pärla.

Närvarade du vid årets upplaga av Gold School (fullständig resultatlista här) är chansen stor att du även deltog i Defekts pubquiz dagen innan själva tävlingen. En drabbning där övervintrare från 90- och 00-talets subkulturella yttring skateboard gruppvis slog sina skarpa sinnen samman för att visa vem som minns mest. Segrande ur fältslaget gick inte bara ett lag, utan två: Förra årets vinnare, Team Sher, samt uppstickarna John Pohlman Events. En försenad gratulation torde vara på sin plats.

Till alla er som av någon anledning inte kunde närvara vid quizen bjuder Defekt här och nu upp till dans. Genom åtta avdelningar, fem på temat musik och tre på temat klassiska skateboardbilder, tar vi oss från tidigt 90-tal och en bit in på 00-talet. Men inte för långt.

Av varje låt får ni höra 30 sekunder och respektive segment består av fem låtar. Vill ni bedriva quizen som vi gjorde då det begav sig bjuder vi på två genomlyssningar per avdelning. Inget Shazam eller annan app för att känna igen låtar och högst fem minuters betänketid per del.

Maximal poäng för hela quizet är 142. Lycka till!

Ladda hem tävlingsformuläret här (PDF) ››

Ladda hem hela paketet, formulär, mp3, rubbet (ZIP, 20mb) ››

Del 1 – Intron
Del 1 – Intron ››

Del 3 – Tidigt 90-tal
Del 3 – Tidigt 90-tal

Del 5 – Sent 90-tal
Del 5 – Sent 90-tal

Del 7 – 00-tal
Del 7 – 00-tal

Del 8 – Montage
Del 8 – Montage

Inga kommentarer än. Påbörja diskussionen nedan.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind