Funsport Skateboard 2/1999

Litteratur Publicerad fredag, december 21st, 2012 | Av
Om ni hellre vill beskåda Funsport Skateboard nummer 2/1999 som pdf finns hela numret att ladda hem via följande länk ››

I en svunnen tid närde jag en dröm om att digitalisera samtliga nummer av insomnade publikation Funsport Skateboard och publicera dessa här på Defekt. Detta arbete påbörjades någon i början av 2009 med visionen om att prångla ut minst ett nummer i månaden tills allt var klart.

Denna plan sprack. Ordentligt.

Nu är det till och med så längesedan något publicerades, 8 februari 2011 närmare bestämt, att det näst intill känns fånigt att återigen ta vid. Men skam den som ger sig. Jag gör ett nytt försök och sätter återigen bollen i rullning i sedvanlig okronologisk ordning. Idag med en utgåva från föra seklets sista år.

Andra numret av Funsport Skateboard, årgång 1999, uppvisade en dubbeletta på omslaget: Första gången för Nils Svensson som fotograf samt likaså för Kos Miszkiewicz, fast som skateboardåkare, fångad i en ollie to fakie i Bryggeriets bowl. Inne i tidningen fick vi bland annat en recension av den numerade insomnade satsningen Puzzle, det europeiska videomagasinet, en uppdatering med Jonas Sohn, avdelningen ”Bra” med Henning Braaten, checkout med Jesper Elg samt en riktigt maffig intervju med Tobbe Holm som begagnats med epitetet ”Natural Born Street Kid”. Vidare återfinns även min egen krönika om att som skateboardåkare växa upp på landsbygden, vilken jag luftade redan för några veckor sedan.

Viel spaß!

Om ni hellre vill beskåda Funsport Skateboard nummer 2/1999 som pdf finns hela numret att ladda hem via följande länk ››

En kommentar

 1. Kommenterat av Jay 30 juli, 2017 - 8:52 e m

  Vad hette det svenska försöket till skatevideomagasin på vhs? Köpte det första av Mange eller Mark på Hultsfred ca 2001. Tacksam för svar

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind