Gastedagen 05.05.12

Film Publicerad tisdag, maj 8th, 2012 | Av

‘…och i framledes tider skola de kalla den femte dagen i den femte månaden enligt platsen de funnit. Och de skola kalla den ‘Gastedagen’ för det var dagen de firade sin frigörelse från ockupation och rullade fram på sina brädor likt henor som tagit makt över sina egna öden.’

I lördags var det dags för den i framtiden återkommande kalenderföreteelse som i Lundensisk och, delvis, övrig folkmun kommer refereras till som ‘Gastedagen.’ I Lördags, alltså. Den femte.

För de som ännu inte hajat vibben med denna i någon mån globala företeelse så har vi en bundsförvant i procam Martin Hallberg som gjort det möjligt för oss att uppleva en digitalt filtrerad upplevelseversion 2.0 via klippet ovan.

Inga kommentarer än. Påbörja diskussionen nedan.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind