En på miljonen

Film, Tävlingar Publicerad torsdag, juli 7th, 2011 | Av

Kommer ni ihåg hur exalterade vi var över Slaps tävling/dokusåpa One in a million för några månader sedan? Klart ni gör. Vi kunde ju inte sluta skriva om det. Två individer som likt undertecknad också satt klistrade framför YouTube två gånger i veckan var Danijel Stankovic och Martin Pennlowe som gjort slag i sak och bestämt sig för att genomföra en svensk version av det hela.

I korta ordalag är temat i stort detsamma som den amerikanska förlagan, med några modifieringar. Fem deltagare kommer under fem dagar att spendera sin tid i Malmö där skateboardleverne står på schemat dygnet runt. Förutom att skata tillsammans med initiativtagarna kommer även hemliga gäster att finnas på plats och naturligtvis är det ordnat så att det hela dokumenteras både film- och videoledes. Resultatet av denna dokumentation kommer att dyka upp både i Giftorm och Transition och här på Defekt kommer ni att kunna ratta in de avsnitt som det videoburna materialet genererar.

Hur blir man då en av de fem utvalda? Ganska enkelt faktiskt, åtminstone vad gäller förfarandet för själva anmälan. Först och främst måste du vara 16 år eller äldre. Efter det kriteriet uppfyllts mailar du en länk innehållandes klipp, eller varför inte en hel part, med dig själv till adressen epm@defekt.se. Till detta vill man även ha en film där du presenterar dig själva, vad du heter, var du bor, hur länge du har skatat och så vidare. Glöm inte heller att berätta i mailet hur man enklast får tag på dig. E-post eller telefon går utmärkt. Glöm inte att det hela måste finnas på plats senast 25 juli.

Efter vi passerat deadlinen kommer Jugga och Pennan att sätta sig ner och välja ut de fem deltagare som under augusti månad skickas till Malmö för en veckas äventyr där målet är att välja ut en vinnare som går hem med en årsförbrukning kläder från WeSC, en lika lång förbrukning av brädor, truckar och hjul från Deluxe samt tolv par skor från Nike SB.

Visst låter det busenkelt? Bra! Ta en titt på videon ovan och skicka sedan in ditt bidrag till epm@defekt.se. Inget att förlora. Allt att vinna. Vi ses i augusti!

13 kommentarer

 1. Kommenterat av Baren molle 7 juli, 2011 - 5:28 e m

  Hur coolt som helst!

 2. Kommenterat av Diabolics 7 juli, 2011 - 9:43 e m

  Wow, coolt. Hoppas bara det blir ”okända” svennar som dyker upp och inte den vanliga vi-som-syns-ofta-på-tacky-maffian. Fördelen med den amerikanska versionen är ju att utbudet av oupptäckta är så mycket större over there.
  Vem är det svenska svaret på Forrest?

 3. Kommenterat av Martin 8 juli, 2011 - 8:32 e m

  Jag håller med dig! Dem borde verkligen hitta helt okända skejtare alla som sitter på material kör hårt !

 4. Kommenterat av Dude 9 juli, 2011 - 9:47 f m

  Antar att det är ett krav att vara ickesponsrad? Eller? Står iaf inget om detta…

 5. Kommenterat av erik 9 juli, 2011 - 11:39 f m

  faaaaaan va nice!!!

 6. Kommenterat av kan flips 12 juli, 2011 - 7:28 f m

  shit tight med tid, 25 juli. hinner jag få fram footage?

 7. Kommenterat av Martin 20 juli, 2011 - 8:38 e m

  Klart du hinner få fram footage!! bara ut o köra!

 8. Kommenterat av Vertgnarl 21 juli, 2011 - 12:45 f m

  Får man vara med fast man bara kör vert? filmade 2 nya parts i vintras! Lärde mig fs 180 nosegrab to tail i måndas i frys! Keep ripping dudes!

 9. Kommenterat av marcus 24 juli, 2011 - 4:17 e m

  hur skicka man in filmen, det är jätte svart, kan nån hjälpa mig ?

 10. Kommenterat av Ottosson 24 juli, 2011 - 5:24 e m

  Ladda upp på YouTube eller Vimeo och maila länken till epm@defekt.se. Men skynda! Bara en dag kvar!

 11. Kommenterat av marcus nordin 24 juli, 2011 - 6:20 e m

  Kan man skicka den över hotmail, så långe man sätter in epm@defekt.se ?

 12. Kommenterat av Ottosson 24 juli, 2011 - 9:16 e m

  Det går bra med Hotmail. Är filen större ön 20mb, använd, er av någon typ av tjänst för att skicka stora filer, exempelvis skickafilen.se.

 13. Kommenterat av Ace 10 augusti, 2011 - 12:59 f m

  Christopher Bajo – DARKNESS!!! Tar hem skiten!

Trackbacks

 1. En på miljonen fortsättning med Jojje… «
 2. En på miljonen – Trailer | XBOARD

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind