Krokad livet ut

Film Publicerad måndag, mars 14th, 2011 | Av
hooked_featured

Staffan Hildebrand, kanske mest känd för gemene man genom filmen G – Som i gemenskap, gjorde 1978 dokumentären 14-årslandet, en produktion med fokus på skateboard i vilken man som tittare fick stifta bekantskap med bland andra Tony Magnusson och Greger Hagelin och den skateboardbaserade tillvaro de befann sig mitt i.

Idag, lite drygt 30 år senare, är Hildebrand återigen i färd med att dokumentera skateboardåkning genom filmen Hooked for life. Från 1978 flyttar vi oss till nutid där vi återigen träffar på ovan nämnda subjekt som bland annat berättar hur vår kultur påverkat deras liv.

Förutom Tony och Greger får vi även höra vad bland andra Steve Olson, Dave Hacket, Tony Alva, Mattias Ringström, Ali Boulala, Eddie Lindkvist, Mark Pulman och Ricky Sandström har att säga om Sveriges skateboardscen, båda den forntida och samtida. Filmen klockar in på 90 minuter och kommer förhoppningsvis att nå ett visningsställe nära dig inom en snar framtid. Fram tills dess kan ni suga i er trailern via följande länk.

2 kommentarer

 1. Kommenterat av Gunnar 15 mars, 2011 - 12:16 f m

  Innan 14-årslandet var vi 3-4 stycken som åkte bräda på den lokala fritidsgården där vi hade en ”u-ramp”.kvällen efter att filmen gått på tv (det fanns 2 kanaler) var det kö i trappan innan dom öppnade och vi fick dela upp alla som ville åka så att vi skulle få plats.

 2. Kommenterat av Eva Engman 30 december, 2011 - 11:46 f m

  Hej Gunnar

  Är du Gunnar som var på New Sport house under 70-talet?
  Isf mkt lockigt ljust hår!

  Mvh

  E

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind