Svenska Skateboardgalan 2010

Nyheter Publicerad tisdag, januari 4th, 2011 | Av
galan_big

Likt de senaste två åren har det återigen blivit dags att dela ut priser för lång, eller åtminstone trogen tjänst och goda insatser i skateboardåkningens Sverige. Självklart pratar vi om Svenska Skateboardgalan, evenemanget där uretanburen ungdom som mig själv får tillfälle att träffa likar under andra omständigheter än på gatan eller i en skatepark. För att dämpa stressmomenten inför julen har man dessutom gjort det strategiskt korrekta valet att flytta galan från luciahelgen till det lugnare datumet 12 februari.

Som vanligt lägger man delar av beslutsfattandet i folkets händer och från och med häromdagen kan man börja rösta. Detta görs med fördel på svenskaskateboardgalan.com där ni även hittar bilder från tidigare års galor, läser mer om juryn och tittar på tvålfagra bilder och iögonfallande filmer på de nominerade kandidaterna.

I år kommer man dela ut priser i följande kategorier:

Årets Skatare
Årets Nykomling
Årets Utländska Prestation
Årets Böj
Årets Team
Årets Film
Årets Bild
Årets Videodel
Årets Fotograf – Juryn utser vinnare
Årets Filmare – Juryn utser vinnare
Årets Kvinnliga Prestation – Juryn utser vinnare
Årets Designer – Juryn utser vinnare

Nytt för i år att man bytt namn på Årets hederspris till Johan Florell-priset där juryn utser mottagaren.

Nog svamlat. Iväg och rösta med er.

3 kommentarer

 1. Kommenterat av jonas 7 januari, 2011 - 12:16 e m

  Martin,
  Årets bild är nytt vad jag förstår. Hur går det till?

  nyfiken i en strut…

 2. Kommenterat av Ottosson 7 januari, 2011 - 4:58 e m

  Årets bild består i att var och en i juryn väljer ut några under året publicerade bilder. Av ansamling enas sedan juryn gemensamt om en vinnare. Om nu vinnare låter rätt.

 3. Kommenterat av Blade 7 januari, 2011 - 5:08 e m

  sponsrar defekt galan eller varför skriver ni så mycket om det?

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind