0102030405060708091011121314151617181920barabanks_featured

Bara banks i Barcelona

Bildreportage Publicerad måndag, januari 3rd, 2011 | Av

För lite drygt ett år sedan blev jag tillfrågad av Nike SB om jag vill åka till Barcelona och bevaka releasen av senaste numret av den holländska skateboardtidningen Fluff, i vilken Nike själva stod som huvudsaklig samarbetspartner. Självklart ville jag det. Vem vill inte slippa kyla och snö för några dagar av strålande t-shirtväder i världens skateboardhuvudstad? Med mig på resan hade jag Danijel Stankovic, Christian Sjöberg, Björn Tjernberg, Fredrik Benhög Nilsson samt delar av skofabrikörens danska division.

Resan gick felfritt. Vi åkte skateboard som om inget annat existerade i livet och kameran smattrade av sekvens efter sekvens. Mycket banks blev det också. Eller, det blev i stort sett enbart banks, vilket i sig inte är fy skam. I synnerhet inte om dessa är placerade i naturlig gatuterräng.

Men sen hände något. Bilderna blev liggandes långt ner i en mapp någonstans i datorn, bortglömda och gömda för allmänhetens beskådan. Tills idag vill säga. Som man säger är sent bättre än aldrig men ovanstående bildreportage börjar nästan likna nostalgitripp mer än ett regelrätt samtidsdokument. Oavsett hur ni ser på det hoppas vi dock att det ska smaka.

Huruvida den 600 sidor tjocka boken fortfarande går att få tag på låter jag vara osagt. Kanske din lokala skateboardhandlare vet mer.

Inga kommentarer än. Påbörja diskussionen nedan.

Kommentera

Namn (Obligatoriskt)
E-post (Obligatoriskt)
URL (Valfritt)

Socialt

Nypublicerat

Notiser

 • Skriet från Gotham (0)
  Det ur Frankrike sprungna Magenta Skateboards släppte i dagarna filmen Panic in Gotham, ett verk helt och hållet filmat i städernas stad, New York City. Förutom sedvanliga magentörer återfinns även gräddan av stadens skatescen 2013. Man tackar.
 • Static IV – Teaser (0)
  Den fjärde installationen i Josh Stewarts Staticserie är på väg att se dagens ljus. I veckan släpptes första teasern och om allt går enligt planerna ser vi fram emot att bli ordentligt stokade någon gång under 2013.
 • Svenska Skateboardgalan 2013 (2)
  Galatider råder och nästa vecka smäller det. Har du inte lagt din röst, gör det nu. svenskaskateboardgalan.se ››
 • Lucia Classics (0)
  Lika säkert som att vi imorgon kommer titta på de vackra, unga människorna iklädda ljuskronor och vita strutar, återkommer Lucia Classics ännu en gång. Precis som föregående år är skådeplatsen Karlstad och datumen som gäller är 14-15 december. Mer info…
 • Fler notiser

The Daily Grind